Coneixeu el nostre grup de consum ecològic?

L’associació de veïnats de Canamunt ja fa uns anys que ens hem constituït com a grup de consum ecològic. D’aquesta manera, comprant-ho en grans quantitats, no surt més car que una compra individual “normal”.

A diferència d’altres grups, nosaltres, habitualment, ens limitem a fer una comanda conjunta de:
– senalles de verdura i fruita ecològica a la Cooperativa Pagesa “Això és vida“,
– ous ecològics a Son Boira i
– pa i farina ecològica a “Es Puig d’Alanar“.

Però no ens tanquem a res i, de tant en tant, ens afegim a compres col·lectives (amb els altres grups de consum de Mallorca) de coses com sabó, llegums seques, pasta, cafè, oli… sempre ecològic i local (o, en el cas del cafè, de comerç just).

Funcionament

Les senalles, els ous i els pa vénen cada 2 dimecres (normalment 2 pics al mes), i el segon pic s’encarrega i es paga les del mes següent (penseu que per als pagesos és imprescindible fer feina amb una mínima previsió). Ara ho fem els dimecres a les 18:00 a Estel de Ceba,

 

Contingut

La senalles tenen uns 12-13 productes per la caixa petita de 15e i uns 16-17 productes per la gran de 20e i són iguals per a tothom. Ara n’hi ha una de nova més petita, de 10e.

El contingut de les senalles va canviant en part cada setmana segons la producció i temporada (la cooperativa també ofereix la possibilitat de comprar productes “a la carta”).
A la web de la cooperativa hi veureu hi ha el contingut de la senalla i els preus (i el que val si ho compres individualment al mercat ecològic).

Els ous són de gallines que creixen fora gàbies, ni substàncies químiques, ni il·luminació artificial opressiva… sinó amb pastures a l’aire lliure, nius, galliners coberts, perxes i dieta ecològica (poc més de 3e la dotzena).

El pa pot ser rodó o de motlle, de farina de blat, de farina de sègol, farina d’espelta, integral, amb llavors… Tot són varietats de blat tradicional cultivat de manera ecològica i molt amb molí de pedra (entre 1’8 i 5e).

Beneficis

Els beneficis que fer aquesta compra ens aporta és que tenim:
producte local
afavorim el nostre entorn i repercutint directament a la gent que tenim devora

reduïm el CO2 q produïm per menjar (menys transport, mètodes de cultiu no intensius ni tampoc agressius)
sabem d’on vénen les coses: d’aquí al costat! (de fet, si voleu es fan jornades de visita i de treball a les finques)
-producte amb garantia de qualitat, no ens posarem cap químic al cos, res que no sigui vegetal (verdura i fruita produïda exclusivament a Mallorca en finques inscrites i regulades pel Consell Balear de Producció Agrària Ecològica)
-menjam productes variats i de temporada (que són els que el cos necessita a cada moment per afrontar les necessitats de cada estació: constipats a l’hivern, calor a l’estiu, al·lèrgies a la primavera), res d’hivernacles intensius ni tampoc tomàquets per nadal (bé, sí, de penjar/ramellet o en conserva)
-ajudam els pagesos mallorquins a tenir una feina digna (i podran treballar amb la seguretat que vendran els seus productes bons)
-ajudam a que la terra i els camps de Mallorca estiguin treballats i guapos
-contribuim a una economia alternativa i solidària

Animeu-vos-hi! Escriviu a avvcanamunt@gmail.com

[Nota: li’n diem senalla però és com a “unitat de mesura”; la senalla en sí (o una bossa de roba, un carretó d’anar a plaça o el que tingueu a mà) l’heu de dur vosaltres! Escrivim senalla per no haver d’escriure cada vegada “Quantitat de fruita i verdura que omple una senalla.]

Salut i bons aliments!

Coneixeu el nostre grup de consum ecològic?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaçat dalt de tot