Art Urbà

L’Associació de veïnats Canamunt – Ciutat Antiga reunida en Assemblea Ordinària el dia 15 de març de 2013 ha decidit per unanimitat declarar Canamunt – Ciutat Antiga com a barriada a favor de l’Art Urbà.

En els darrers anys, l’art urbà s’ha convertit en una de les expressions artístiques amb major creixement. Pel seu caràcter obert, públic i accessible a pràcticament qualsevol espectador, per recent i novedós del seu posicionament dins l’art contemporani i pel seu indiscutible vincle amb la cultura del carrer, l’art urbà constitueix una manifestació artística tan atractiva.

En els darrers mesos hem vist com els carrers de Canamunt es van convertint, com diu la periodista Elena Vallés, en un Museu a l’aire lliure i pensam que és positiu i dóna un valor afegit al nostre entorn.

Altres municipis ja tenen en compte aquest tipus d’art al carrer. Per exemple Calvià te una normativa en la que ha legalitzat algunes parets del seu municipi per tal que es puguin dur a terme aquestes activitats. A més ha organitzat el Betart, un laboratori per un projecte d’art urbà a Calvià on l’any passat 8 artistes varen intervenir 8 parets del municipi (públiques i privades) amb obres de gran format.

El que ens agradaria és que la nostra barriada també fos reconeguda per les intervencions d’aquests artistes, ja que donen un valor cultural als nostres carrers.
Evidentment la declaració de la nostra barriada a favor de l’art urbà no significa que donem carta blanca, sinó que volem donar suport a aquelles intervencions que no siguin ofensives a les persones o al medi ambient i que no puguin atemptar a la normal convivència ciutadana i que no entrin en conflicte amb la normativa urbanística del centre històric.

És per això que demanam que l’AVV Canamunt doni suport a l’Art Urbà a la barriada, començant amb aquest tipus d’actuacions:

1.Educar i visibilitzar l’street art al barri , i que des de l’AVV es doni suport i s’ajudi a l’organització de visites guiades amb la participació de veïnats i diversos artistes per les diferents obres que hi ha al barri. I altres activitats com col·loquis o festivals.

2. Demanar la col·laboració als veïnats que tinguin mitjaneres lliures i accessibles, així com altres parets que es puguin intervenir que les deixin als artistes.

3.  Demanar a l’Ajuntament de Palma que fomenti l’Art Urbà a la nostra barriada, donant suport a les diverses iniciatives que hi ha en marxa com el festival START i que no en penalitzi les seves expressions, evitant així que l’empresa municipal Emaya els esborri.

4. Documentar tot aquest procés a la web de l’AVV Canamunt amb l’ajuda dels veïnats i veïnades.

Foto: Grip Face

Dins aquest projecte s’han desenvolupat diverses accions:

  • Acció #WEARTURBÀ per celebrar la declaració de Canamunt dissabte 23 de març.
  • Durant les festes es varen realitzar altres dues activitats: una visita d’art urbà a la que varen assistir una trentena de persones i un taller infantil d’art urbà.

Desplaçat dalt de tot